Om Børnebyen

Vi er placeret lige midt i “storbyen” på Tåsinge; med Tåsinge Tennisklub til den ene side, Sundhøj Børnehus på den anden, Tåsingehallen blot 100 m herfra, multibanen i sigte, og ellers omringet af masser af store græsplæner og skøn natur.

Vi er et fritidstilbud, et frirum, et samlingssted og et andet hjem for Tåsingeskolens børn i i 4. – 6. klasse, og huser henover året i omegnen af 50 børn.

Det er lige så hyggeligt, som det ser ud. Vi går nemlig meget op i at kræse og hygge om børnene, så de netop føler sig hjemme.

Børnebyen er stedet hvor børnene kan trække vejret, og få sig en pause fra en ellers hektisk hverdag med skole, lektier, aktiviteter og andre gøremål. Børn har brug for den pause, for at være i harmoni og balance. Det skaber gode forudsætninger for udvikling og læring.

Her bages der boller, brød og kager – typisk to dage om ugen, og fredag er der popcorn og ”tak for ugen gå hjem slik” til alle. Derudover er der altid rugbrød, frugt og grønt til fri afbenyttelse.

De børn, som er tidligt på færde, har mulighed for at benytte Børnebyens morgentilbud fra kl. 6.30-7.45, hvor der vil være mulighed for at få morgenmad og en hyggesnak inden skolen starter.

Vi spiller spil, er kreative, springer trampolin, laver bål, danser rundt, synger falsk, snakker ører af og fjoller hele dagen lang.

Børnene må gerne medbringe egen tablet, computer ect.

Vi er rummelige og kærlige. Vores værdigrundlag tager afsæt i respekt, anerkendelse, tillid, tryghed og ærlighed.

Ligeværdighed vægter vi højt, -også i dialogen. Validerende og ligeværdige dialoger er med til at skabe empati, sympati, forandring og udvikling, og for børnene er det med til at styrke deres selvbillede.

Vores store udendørsarealer lægger op til alverdens tumling og leg. Derudover har vi udklædningshuset, som ligeledes er til stor glæde, sjov og ballade, men også til små hyggelige stunder i mindre grupper.

Børnene har medbestemmelse i huset og dets aktiviteter, og har derfor også i stor omfang ansvar for egen aktivitet – der hersker stor lydhørhed overfor deres forslag og ønsker.

Der lægges vægt på at skabe afslappede rammer for hygge, leg og udfoldelse, og der er plads til at være den, man er.

I løbet af året, giver vi hverdagen et ekstra PIFT i form af arrangementer og udflugter. Der vil blandt andet være hygge-aftener, fejring af halloween, jul, fastelavn og påske og ose-ture til Svendborg City..

Tåsinge Tennisklub, har været så venlige, at ville stille deres baner til rådighed for Børnebyens børn, hvilket er til stor glæde.
Hos vores anden nabo, Sundhøj Børnehus, bliver mange mindre søskende passet, hvilket ofte giver anledning til en lille snak gennem hegnet med storebror eller storesøster.

I Børnebyen er det vigtigt, at man trives – der er fokus på hensyn, omsorg og hjælpsomhed.

Børnebyen er selvejende, og ledelsen varetages af den forældrevalgte bestyrelse i samarbejde med den daglige leder.

Børnebyens fysiske trivsel er baseret på, at forældrene er med til at vedligeholde omgivelserne, og bidrager med en aktiv indsats.
Der bliver derfor arrangeret arbejdsdage for de tilmeldtes familier (2 stk. årligt), som giver mulighed for at vedligeholde Børnebyens rammer såvel inde som ude.

Børnebyen er stedet hvor vi samles